Gember shot maken met een blender

Ben je op zoek naar een gezonde en verfrissende manier om je dag te beginnen? Dan is het maken van een gember shot met behulp van een blender een geweldige optie! Gember shots zijn de laatste jaren enorm populair geworden vanwege hun vele gezondheidsvoordelen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je gemakkelijk een gember shot kunt maken met behulp van een blender.

Wat is een gember shot?

Een gember shot is een klein drankje dat gemaakt is van verse gemberwortel. Gember staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende en immuunversterkende eigenschappen. Het drinken van een gember shot kan helpen bij het versterken van je immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Waarom een blender gebruiken?

Hoewel je een gember shot ook met de hand kunt maken door de gemberwortel fijn te raspen, kan een blender het proces veel gemakkelijker maken. Een blender zorgt ervoor dat de gemberwortel grondig wordt gemalen, waardoor je alle voedingsstoffen en smaken uit de gember kunt halen. Bovendien kun je met een blender ook andere ingrediënten toevoegen om je gember shot nog lekkerder en gezonder te maken.

Wat heb je nodig?

Om een gember shot te maken met behulp van een blender, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Verse gemberwortel (ongeveer 5 cm)
 • Water (ongeveer 250 ml)
 • Citroensap (van een halve citroen)
 • Honing (optioneel, naar smaak)

Stappen om een gember shot te maken met een blender

Volg deze eenvoudige stappen om je eigen gember shot te maken:

 1. Schil de gemberwortel en snijd deze in kleine stukjes.
 2. Voeg de gemberstukjes toe aan de blender.
 3. Voeg het water en citroensap toe aan de blender.
 4. Blend alles op hoge snelheid gedurende ongeveer 1-2 minuten, of totdat de gember volledig is gemalen en het mengsel glad is.
 5. Proef het mengsel en voeg indien gewenst honing toe voor wat extra zoetheid.
 6. Giet het mengsel door een zeef om eventuele stukjes gember te verwijderen.
 7. Giet het gember shot in kleine glazen en serveer direct.

Varianten en toevoegingen

Hoewel een eenvoudig gember shot al heerlijk en gezond is, kun je ook experimenteren met verschillende toevoegingen om de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Hier zijn enkele ideeën:

 • Voeg een snufje kurkuma toe voor extra ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Voeg een scheutje vers geperst sinaasappelsap toe voor een frisse smaak.
 • Voeg een klein stukje verse munt toe voor een verkoelend effect.
 • Voeg een snufje zwarte peper toe om de opname van de actieve stoffen in de gember te verbeteren.

Hoe te consumeren?

Om optimaal te profiteren van de gezondheidsvoordelen van een gember shot, wordt aanbevolen om het op een lege maag te consumeren. Drink het shot direct na het maken om de versheid en potentie van de gember te behouden. Je kunt dagelijks een gember shot nemen, of naar behoefte.

Conclusie

Het maken van een gember shot met behulp van een blender is een eenvoudige en effectieve manier om te genieten van de vele gezondheidsvoordelen van gember. Met slechts een paar ingrediënten en een blender kun je een verfrissend en voedzaam drankje maken dat je immuunsysteem versterkt en je algehele gezondheid bevordert. Experimenteer met verschillende toevoegingen en geniet elke dag van je eigen zelfgemaakte gember shot!

Plaats een reactie

Blender info

Verse smaken, elke dag gemixt. Ontdek de kracht
van de beste blenders voor jouw keuken.

Begin zoektocht