Apply Scale Blender

De Apply Scale functie in Blender is een handige tool die wordt gebruikt om de schaal van objecten in een 3D-scene aan te passen. Met deze functie kunt u de schaal van een object resetten naar de standaardwaarde, waardoor eventuele vervormingen worden gecorrigeerd en de objecten weer in verhouding worden gebracht.

Waarom is Apply Scale belangrijk?

Wanneer u objecten maakt in Blender, kunt u ze schalen om ze groter of kleiner te maken. Dit kan handig zijn om de grootte van een object aan te passen aan uw behoeften. Echter, het schalen van een object kan ook leiden tot ongewenste vervormingen. Bijvoorbeeld, als u een kubus schaalt in de vorm van een langwerpige rechthoek, kan dit problemen veroorzaken bij het modelleren en animeren van het object.

Om deze problemen op te lossen, kunt u de Apply Scale functie gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat de schaal van het object wordt toegepast op de geometrie van het object zelf, waardoor eventuele vervormingen worden gecorrigeerd. Dit betekent dat het object weer in de juiste verhoudingen wordt gebracht en klaar is voor verdere bewerkingen.

Hoe werkt Apply Scale?

Om de Apply Scale functie te gebruiken, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Selecteer het object dat u wilt schalen.
  2. Druk op de toetscombinatie Ctrl + A en selecteer “Scale” in het drop-down menu.
  3. Blender past nu de schaal van het object toe op de geometrie van het object.

Na het toepassen van de schaal, kunt u de grootte van het object nog steeds aanpassen door de schaalwaarden te wijzigen in het transformatiepaneel. Echter, de Apply Scale functie zorgt ervoor dat de schaalwaarden altijd worden toegepast op de geometrie van het object, waardoor eventuele vervormingen worden gecorrigeerd.

Wanneer moet u Apply Scale gebruiken?

De Apply Scale functie is vooral handig in de volgende situaties:

  • Wanneer u een object heeft geschaald en het object nu onjuist lijkt in verhouding tot andere objecten in de scene.
  • Wanneer u een object heeft geschaald en het object vervormd lijkt.
  • Wanneer u een object heeft geschaald en u wilt dat de schaalwaarden worden toegepast op de geometrie van het object.

In deze situaties kunt u de Apply Scale functie gebruiken om de schaal van het object te resetten en eventuele vervormingen te corrigeren.

Conclusie

De Apply Scale functie in Blender is een handige tool om de schaal van objecten in een 3D-scene aan te passen. Het zorgt ervoor dat de schaalwaarden worden toegepast op de geometrie van het object, waardoor eventuele vervormingen worden gecorrigeerd. Door de Apply Scale functie te gebruiken, kunt u objecten weer in verhouding brengen en klaar maken voor verdere bewerkingen. Het is een essentiële tool voor elke Blender-gebruiker die objecten wil schalen zonder vervormingen te veroorzaken.

Plaats een reactie

Blender info

Verse smaken, elke dag gemixt. Ontdek de kracht
van de beste blenders voor jouw keuken.

Begin zoektocht